pixel

Mapei “осиновява” статуя от Миланската катедрала

Компанията Mapei потвърждава уважението и подкрепата си към Дуомо, световния символ на Милано, като внася статуя от катедралата в сърцето на централата си.

Очарователна скулптура, изобразяваща Давид с арфа, напълно реставрирана, беше открита в централата на Mapei на Viale Jenner, където ще остане една година, а може би и по-дълго.

Давид посреща хората, които минават през входното фоайето, точно както винаги са го правили безбройните статуи в Миланската катедрала: те мълчаливо наблюдават и бдят над многобройните вярващи, граждани и посетители, които всеки ден се разхождат в сянката на кулите.

Mapei

Всъщност компанията се придържа към проекта „Осинови статуя“: инициатива, създадена за подобряване състоянието на някои скулптури, които поради причини, свързани с консервацията им, не могат повече да останат на мястото си в Дуомо и затова са депозирани в Cantiere Marmisti – работилницата в покрайнините на града, където се създават новите скулптури, предназначени за катедралата, а по-крехките оригинали намират подслон.

Компанията е представена на българския пазар от Mapei България.

Може да харесате още...