Машинна гипсова мазилка за идеално гладки и здрави стени

Гипсова мазилка X-Top 2000

Видът и здравината на стените и таваните във всяко помещение зависят в най-голяма степен от измазването на зидарията. Затова е добре да се доверите на висококачествен продукт, преминал нужните изпитания и анализи и да следите за спазването на технологичните особености при работа.

Гипсова мазилка X-Top 2000

Гипсова мазилка X-Top 2000” на „Теразид” ЕООД е висококачествена суха смес за машинно полагане на еднослойна вътрешна мазилка по стени и тавани. Подходяща е за полагане върху всички строителни основи. Нормалната дебелина на нанасяне на мазилката e до 20 мм, като се съблюдава минимална дебелина 10 мм. При необходимост от изравняване на големи неравности специалистите препоръчват използването на „Вароциментова мазилка Теразид”.

За качествена и здрава гипсова мазилка осигурете:

1. Проверка на качествата на основата
Основата трябва да е чиста, здрава, без мазни петна или изсолявания. Погрижете се стените и таваните да са обезпрашени и да няма фуги, по-големи от 5 мм.

2. Подходящи работни условия
Проверете дали влажността и температурата в помещенията отговарят на посочените в Технологичната карта на продукта. Сведете до минимум възможността за въздушни течения. Да не се работи без монтирана дограма.

3. Грундиране на основата и свързани продукти
Нанасянето на подходящ според основата грунд /”Теразид G-22 Бетонконтакт” върху бетон/ подобрява свързването и заздравява гипсовата мазилка. Той играе ролята на свързващо звено и в същото време изравнява попиващата способност на основата и осигурява равномерно съхнене на мазилката.

Гипсова мазилка X-Top 2000

Подходящ за заглаждане и за подготовка за боядисване е „Колор кит”.

4. Регулиране на водата
Подаваната вода трябва да е в количество, което да даде максимално рядка консистенция, при която няма свличане на материал по стената. Това дава възможност за последваща лесна обработка на мазилката.

5. Спазване на технологията на нанасяне
Гипсовата мазилка се нанася на хоризонтални ивици, като дюзата е настроена да пръска на «тясна метла». За да получите след изсъхване гладка мазилка без пукнатини граничните зони между различни основи /тухли и бетон например/ или прокопани инсталационни канали се армират с мрежа. За лекота на работа и идеално гладка повърхност на мазилката спазвайте технологичните времена за изтегляне и пердашене.

Доставка

Гипсова мазилка X-Top 2000

За улеснение на своите клиенти „Теразид” ЕООД предлага доставка на гипсовата мазилка в силозна техника директно на строителния обект.

В зависимост от обемите и организацията на работата на обекта ние можем да предложим и доставка на „Гипсова мазилка X-Top 2000” в хартиени торби от 25 кг. на палети.

За вътрешно приложение;
Постоянно високо качество;
Лекота при работа;
Продукт от природен гипс;
Оптимална паропропускливост;
Професионален продукт за гладки стени.

Повече информация за „Гипсова мазилка X-Top 2000” и свързаните с нея продукти може да намерите на www.terazid.com или да отправите запитване на [email protected].

Може да харесате още...