pixel

Mатова боя за защита от атмосферни влияния

Caparol

В Германия матовите защитни покрития са по-търсени отвсякога. Ето защо Caparol пусна на пазара Capadur Wetterschutzfarbe Matt – нова разработка на акрилна основа за външни дървени облицовки. В допълнение към класическото шведско червено, тя се предлага в различни матови нюанси.

Дървото е донякъде взискателен материал, който изисква определено внимание, особено на открито. Новият Capadur Wetterschutzfarbe Matt е подходящ за:.
– дървени строителни елементи с ограничена стабилност, като дървени облицовки, щори, порти и подпокривни дъски;
– нестабилни дървени строителни елементи, като ламперия, огради, покривни шиндри, балюстради на балкони и перголи.

Според Caparol боята може да се разрежда с вода, предполага висока устойчивост на цвета и надеждено отблъсква замърсяванията. “Както и при боята за защита от атмосферни влияния NQG, така и при матовия вариант защитният филм предпазва ефективно повърхността на покритието от преждевременна гъбична атака. Особено при подпокривните дъски, но също така и при засенчени фасадни площи, нанасянето на тази боя е наложителна мярка, както показва дългогодишният опит”, допълва Bernhard Linck, технически съветник за бои и глазури в Caparol в Обер-Рамщат.

Caparol

Изпитание за издръжливост на западното крайбрежие на Швеция

За да постигне трайна стабилност на цвета, Caparol подложи UV защитата на новата разработка на осеммесечен тест за издръжливост на открито на западния бряг на Швеция. Резултатът: докато сравнителните образци ясно губят оптична наситеност и ефект на дълбочина само след няколко седмици, първоначалната интензивност на цвета на Capadur Wetterschutzfarbe Matt се запазва през цялата фаза на теста – без да избледнява, да става нестабилна или да посивява.

Снимки: Caparol

Може да харесате още...

Izolacii.eu