pixel

Международен конкурс Баумит Life Challenge 2016

Baumit

Кликнете – Гласувайте – Подкрепете българските фасади

Вие също сте жури в “Европейската  фасада на годината”

Как се зароди идеята
Фасадата е предназначена не само да бъде предпазен щит за дома. Тя демонстрира стила на своите стопани. Всяка фасада може да стане уникална, избирайки Баумит материали със структура, форма и цвят. Тези три компонента мотан да я направят отличаваща се, забележителна, изключителна!

Популяризирането на тази философия стартира в Чехия през 2000 г. с организирането на конкурса „Фасада на годината“.  Много държави се присъединиха към идеята, като България бе една от първите.

Фасади, цветове, хармония
През 2012 г. Баумит вдъхна живот на каталога „Life“ – най-голямата система от цветове за фасада в Европа. Неговите 888 цвята предлагат неограничена свобода на дизайнерите за създаване на нещо наистина специално.

Да споделим идеите с Европа
Баумит направи следващата крачка напред и създаде Баумит „Life Challenge “ – европейската “Фасада на годината”. Баумит „Life Challenge “ означава избор на най-добрата измежду най-добрите фасади от различните държави.

Испания спечели „Life Challenge 2014″ и домакинството през  2016
През юни 2014 във Виена Испания изненада всички и спечели три от общо шестте награди в отделните категории, включително наградата за най-добра фасада „Life Challenge 2014“. Останалите награди бяха присъдени на Гърция, Румъния и Словакия. За да почете успеха на Испания, Баумит реши да проведе следващата церемония „Life Challenge“ в Мадрид. Връчването на наградите ще се състои на 2. юни под огромния стъклен купол на “Galería Cristal at the Palacio de Cibeles” – вътрешния двор на кметството.  Заобиколен от всички страни от фасади, той създава подходящата атмосфера за „Life Challenge“ 2016.

„Life Challenge 2016″
На церемонията в Мадрид се очакват над 400 гости – най-добрите партньори на Баумит – архитекти, инвеститори и строители от  21 държави. Професионално жури, съставено от 12 известни европейски архитекти, ще оценява около 300 фасади. Победителите във всяка категория ще получат престижната награда от 6 666 евро.

Шест категории за красиви фасади
1.    Еднофамилни къщи – ново строителство,
2.    Жилищни сгради – ново строителство
3.    Нежилищни сгради – ново строителство
4.    Термично саниране
5.    Саниране на исторически сгради
6.    Специална награда: Структурата подчертава дизайна

На 2. юни 2016 г. журито в Мадрид ще определи шестте най-добри фасади – по една от всяка категория. От тях една фасада ще бъде и големият победител – носителят на  Лайф Челиндж 2016 г.

Разбира се, ние ще Ви информираме своевременно за резултатите!

Но сега е Ваш ред: Кликнете– гласувайте – спечелете!
Вие също сте жури в европейската  “Фасада на годината 2016”!

Вашето мнение е важно за нас:
1. Моля, разгледайте обектите.
2. Изберете фасадата, която най-много Ви харесва, защото можете да гласувате само веднъж от един IP адрес.
3. До галерията със снимки на обекта ще откриете описание на обекта и използваните  материали за оформление на фасадата.
4. Посочете Вашата оценка за фасадата, която харесвате, като определите между “OK” “TOP” “SUPER”. 
5. Ако попълните своето име, адрес и професия ще имате възможност да спечелите пътуване за двама до Мадрид.
6. Можете да гласувате и анонимно, т.е. никой няма да знае как сте гласували, но така ще пропуснете шанса си за награда.

Спечелилият от публичното гласуване ще бъде поканен да присъства на церемонията „Life Challenge”  на 2. юни в Мадрид. Ще му бъдат предоставени самолетни билети 謬 две нощувки в четиризвезден хотел за двама.

Фасадите, които съберат най-много харесвания в отделните категории, ще бъдат също обявени на тържествената гала-вечер.

Публичното гласуване ще продължи до 4. май до 12:00 ч. на обяд.

Гласувайте тук.

Може да харесате още...