pixel

Мобилни акустични прегради осигуряват тишина в офиса

Ruof

Обратно в офиса: след работата от дома, наложена от пандемията, сега много служители се връщат в офисите си. Това често не е лесно, защото постоянният фонов шум от разговори и телефонни обаждания нарушава концентрацията им. Преградните панели на растителна основа улесняват работата в отворените офис помещения и за тази цел специализираната в озеленяване компания Ruof от Еслинген, Германия е разработила мобилни акустични разделители на помещения. Шумоизолиращият слой зад растенията „поглъща“ допълнителния офис шум.

Модерните офиси са проектирани със стъкло, камък или бетон – материали, които изглеждат стилно, но отразяват звука твърдо и неконтролирано. Резултатът: шумовете отекват, акустиката в стаята е лоша. А тъкмо атмосферата е особено важна в заседателните и конферентните зали.

Акустични разделители с растения са лесни за интегриране във вече съществуващите концепции. Филигранната зеленина „поглъща“ звука и намалява нивото на шума. Освен това растенията придават и визуално успокояващо усещане. По този начин зелената среда може да помогне за намаляване на стреса и да ви поддържа по-продуктивни.

Ruof

Измерванията на института за акустични тестове Müller-BBM, Planegg показват, че мобилните акустични разделители на  Ruof значително намаляват шума. Акустичните измервания могат да се използват, за да се определи колко дълго акустичният импулс отеква в стаята. Инженерите сравняват изчисления коефициент на звукопоглъщане с времето на реверберация в помещение без растителни преградни стени.

Зад рехавата зеленина на подвижните стени на Ruof звукопоглъщащ изолационен слой също абсорбира вредните честоти.

Зелените акустични разделители на помещения от Ruof се предлагат в различни височини и ширини, сеялките със скрити колела се предлагат в мат или гланц във всички цветове по RAL и Pantone.

Ruof е специалист по озеленяване на закрито и открито. Базираната в Еслинген компания планира и прилага концепции за интериори, които оптимизират влажността на въздуха и съдържанието на кислород.

Може да харесате още...