pixel

Модерна визия за профили за тераси чрез обработка с масло за дърво

Облицованите с дърво тераси продължават да се считат за идеалния вариант за създаване на хармонична връзка между дома и природата. Всички знаят обаче, че за запазване на дълготрайността на естествения материал при този начин на употреба, повърхностите се нуждаят от постоянна защита. За целта Mocopinus вече предлага ново масло за обработка на дърво без разтворители.

Устойчивите защитни свойства на тази нова екологична разработка Mocopinus използва за първи път върху новите дизайнерски профили за тераси X-TRA Apexline. Повърхностите от масивна дървесина, произведени от сибирска лиственица, вече се обработват с маслото за дърво W още по време на производството.

Според информационния лист на продукта, маслото не съдържа никакви фунгициди, биоциди или вещества като кобалт, олово или оксим. То подпомага образуването на дифузионни повърхности с отворени пори, които не се белят и са лесни за поддръжка.

Маслото прониква дълбоко в дървения материал и осигурява висока устойчивост на цвета и защита срещу въздействието на атмосферни влияния, като минимизира поглъщането на вода и предотвратява навлизането на мръсотия.

Същевременно препаратът запазва характерната структура и окраска на изключително здравата сибирска лиственица. Продуктът се предлага отделно на пазара в разфасовки от 0,75 и 2,5 л за освежаване на цвета.

Повърхностите на профилите от масивна дървесина X-TRA Apexline10 с ширина 115 мм и дебелина 26,5 мм са леко извити, което улеснява оттичането на водата и предотвратява образуването на локви. Благодарение на тази извивка не се налага поставянето на профилите под наклон. Тази форма се грижи и за особено удобен комфорт на ходене. Продуктът е наличен в 5 стандартни цвята – бор, дъгласка ела, бангкирай тик, орех и сребърносив.

Може да харесате още...