Модулни тухлени елементи и сухо залепяне скъсяват времето за строителство

Redbloc

Бумът на строителството е все по-осезаем и компаниите все по-често се изправят пред предизвикатествата, свързани с това. Необходимте по-кратки срокове за изпълнение на обектите могат да се реализират чрез модулна конструкция, при която с помощта на сглобяеми компоненти с намалено използване на обучен персонал могат да се постигнат съкратени срокове за строителство.

Redbloc

С помощта на сглобяемите тухлени модули на компанията Redbloc, монолитните стени се издигат само за няколко дни. По този начин строителите се възползват от всички предимства на конвенционално изградената тухлена къща и допълнително се възползват от ефективността на сглобяемата конструкция. В процеса е постигнато първото напълно автоматизирано производство на тухлени елементи, което дава възможност за производство на индивидуални, масивни тухлени модули с високо качество и в същото време кратки срокове за доставка.

Redbloc

Отговорен за това е патентованият сух адхезивен процес, който е уникален според информацията на компанията. От 2014 г. насам модулите на системата Redbloc се произвеждат като стенни панели в съответствие с DIN 1053-4. Компанията си сътрудничи с производителя на тухли Poroton, който от своя страна доставя висококачествени материали за модулите, благодарение на които те могат да бъдат реализирани с различни дебелини и с различни изолационни качества. По този начин модулното строителство не прави компромиси относно топлинната и звукоизолацията.

За повече информация: Redbloc

Вижте също...