pixel

Национално състезание „Най-добър млад строител“ 2013г. приключи

Марисан

В периода 08.03.2013 – 20.04.2013 г се проведе Национално състезание „Най-добър млад строител“ 2013 г. В него участват ученици от професионалните гимназии (техникуми) в България, които осъществяват прием и обучение по професии от професионално направление  „Строителство“.

МАРИСАН  бе един от главните партньори, благодарение на които това съревнование стана реалност. Предоставени бяха материалите и продуктите необходими за провеждане на състезанието в няколко от категориите. Осигурен бе и награден фонд за спечелилите.

Състезателните дисциплини, в които младите строители се съревноваваха са:

 • Мазилки, шпакловки и бояджийски работи
 • Облицовки и настилки
 • Зидария
 • Сухо строителство

а продуктите на МАРИСАН, които бяха избрани да бъдат използвани в посочените дисциплини:

 • ТЕРАФЛЕКС® GOLD
  (високо якостно, гъвкаво лепило за дебелослойно и тънкослойно полагане на големи и тежки облицовъчни плочи и камъни върху критични основи)
 • ТЕРАФЛЕКС® SILVER SELECTION
  (еластична водоотблъскваща фугираща смес c висока устойчивост на износване и защита от мухъл и плесен, за фуги с ширина от 1 до 6 мм)
 • ТЕРАКОНТАКТ®
  (контактен и свързващ грунд за критични и непопиващи основи, осигурява сигурно сцепление и       залепване на подови замазки, лепила за керамични покрития и нов бетон, на закрито и открито)
 • ТЕРМОФЛЕКС® PRO TECH
  (пастообразна силикон-модифицирана полимерна мазилка с ниска абсорбираща способност и устойчива на повреди, за защитни и декоративни покрития на фасади стени.)

Състезанието протече в три кръга – училищен, регионален и национален. Домакини на регионалните състезания бяха:

– Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Никола Фичев“ в град Плевен, където младите строители от градовете Велико Търново, Видим, Враца, Габрово, Тетевен, Монтана, Плевен и Свищов демонстрираха своите уменията.

– Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ град Хасково. Там съревнованието беше между ученици от градовете Бургас, Димитровград, Казанлък, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

– В Шумен в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия се проведе 3тият кръг, където участие взеха ученици от градовете Варна, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

– Последното събитие беше проведено в Пазарджик в Професионалната гимназия по строителство и архитектура. Учениците, които демонстрираха уменията си пред журито бяха от училища в Благоевград, Брацигово, Пазарджик, Перник, Пловдив, Смолян и София.

 

ученици

Класираните на първите две места от всяко проведено регионално състезание, представяха училищата си на националния кръг на състезанието, което се проведе в Пловдив между 18-20.04.2013. Училището домакин на бе Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“, а мястото за провеждане бе Трета панорама на професионалното образование.

Може да харесате още...