pixel

Не всичко е загубено

Анализатори са убедени, че на пазара на недвижими имоти в Кипър съществуват няколко фактора, които са привлекателни за инвеститорите. „Един от тях е туризмът”, каза по време на посещение в Никозия Флавио Нунес, президент на Международната организация за недвижими имоти FIABCI. Още по-важен момент са откритите в екваториални води в близост до острова находища на природен газ. Това не само ще влее допълнителни средства в държавната хазна, но и ще повиши престижността на страната.

Цените на имотите в Кипър не спадната чак толкова много през последните години, напомнят анализатори. Те обаче са категорични, че за да се развива в положителна насока пазара, е необходимо и държавата да предприеме мерки по облекчаване процедурата за получаване на гражданство от инвеститори.

„Най-важното е да убедим хората, че причина за колапса на имотния пазар бяха банките и че случилото се повече няма да се повтори. Едва след това ще може да върнем репутацията си сред предприемачите”, казва Лакис Тофиридес, президент на FIABCI Кипър.

Може да харесате още...