pixel

NidaFlex – специален гипсокартон за извити стени

NidaFlex

Знаете ли, че хората са много по-склонни да наричат една стая красива, когато дизайнът ѝ е заоблен, а не правоъгълен? Причината може да е дълбоко вкоренена в човешкия мозък. Когато великият архитект Филип Джонсън на 91-годишна възраст за първи път посещава музея “Гугенхайм” в Билбао, проектиран от Франк Гери, той започва да плаче. „Архитектурата не е свързана с думи. Става въпрос за сълзи“, каза той на своя придружител.

NidaFlex

Нещо във величествените извивки на музея провокира неговите емоции. Много хора реагират по подобен начин, защото сградата е сред най-значимите в нашето съвремие. И все пак обикновено, когато помолят хората да избират между правоъгълен обект и този, който е извит, те предпочитат последния.

NidaFlex

Извивки в дома ни
Докато правите стени доставят изчистени линии, с които е лесно да се работи, извитите стени предлагат нещо доста по-различно. Може да не са толкова често срещани, но стените, които се извиват и огъват, автоматично внасят усещане за поток и енергия в една стая.

Понякога кривите са вградени в архитектурата на сградата и трябва да бъдат умело включени в дизайна на стаята. Често обаче може да се добави извита стена, която да контрастира на скучните вертикални и хоризонтални прави линии, или да бъде акцент, който елегантно разделя пространство, без да изглежда натрапчиво.

NidaFlex

Гладките, извити линии могат да подобрят функционалността и да засилят доброто усещане както отвътре, така и отвън, така че почерпете вдъхновение от тези вдъхновяващи пространства, които имат извивки на всички правилни места. Понякога архитектурата на сградата се извива. Ако живеете в дом с меки, а не прави линии, работете с тях. Дългите и смели хоризонтални форми привличат вниманието към извитата стена в този апартамент и водят окото около пространството.

Ще ви представим няколко примера за това как извити стени облагородяват интериора в различни видове помещения.

Разделяне на пространството

Изграждането на извита стена между две стаи е игрив начин да се разбие пространство с отворен план и да се създаде уединение. Тук извивката се огъва в отделен коридор от хола, придавайки му уютно, общително усещане.

NidaFlex1

Създайте уединение

Тази нежно огъната стена, покрита със светли мозайки, осигурява уединение на банята, която се е сгушила от другата страна. Тази преградна стена придава изключително елегантен стил на банята, който е красив, игрив и в същото време практичен.

NidaFlex

Оставете се на извивките

В пространствено ограничените апартаменти дори и най-скромната извивка може да омекоти пространството, добавяйки щипка странност и изненада. Кривата на дяла отдолу изглежда ви насочва към стаите отвъд, подпомагайки усещането за отворен план на този апартамент.

NadiaFlex

NidaFlex: специален гипсокартон за декоративни форми

За да реализирате своята идея за извити стени във вашия интериор, Siniat разработи специален гипсокартон за извити стени и повърхности – NidaFlex.

NidaFlex 6,5 mm е гипсокартон, направен от гипсова сърцевина, чиито повърхности и надлъжни ръбове са покрити със специален ламиниран картон. Основната страна е бяла. Този продукт е проектиран за следните приложения:
– облицовка на колони, извити стени, арки, куполи с радиус минимум 30 cm;
– допълнителна облицовка на съществуващи стени и тавани;
– корекции на съществуващи системи;
– гипсокартонени системи без специални изисквания за пожароустойчивост в помещения с максимална относителна влажност 60%.

Най-често срещаните области на приложение на извити повърхности са нови жилищни сгради и дори старите по време на фазата на обновяване за постигане на уникалната естетическа стойност. Хотелите и офис сградите също ценят контурните стени. Стремейки се към визуалния комфорт на своите временни обитатели, модерните болници също са се превърнали в място за масово приложение на извит гиспокартон.

NidaFlex
Изключителните предимства на този специфичен продукт включват създаването на различни декоративни форми или облицовки с уникална закръгленост. Разбира се, съвместимостта с други продукти и системи на Siniat е гарантирана.

Може да харесате още...

Izolacii.eu