pixel

Нов хит – апартаменти в подземен блок за след края на света

В американския щат Канзас е построена под земята луксозна сграда, предназначена за живеене след края на света.

Жилищният блок се спуска на 53 метра под земята и е подготвен за всякакви ситуации, дори ако избухне ядрена бомба. Апартаментите се продават на цена между 1,5 млн. и 3 милиона долара.

Тайлър Алън е 45-годишен собственик на спортен бар и нощен клуб. Той е един от първите собственици на жилище в сградата. Направил покупката заради нарастващия страх от глобални пандемии, климатични катаклизми и терористични атаки.

Апартаментите в първия комплекс за оцеляване вече са разпродадени, а архитектът Лари Хал вече работи по втора сграда. Блоковете са построени на място, което в миналото е използвано за ядрени ракети.

В бункера има спа център, парк за разхождане на кучета, фитнес, медицински сектор. Освен това има стена за скално катерене и кино. В сградата се предлага физическа защита, психологическа помощ, съвременни технологии. Двете входни врати на сградата тежат по 7260 килограма.

Има апартаменти, които заемат половин или цял етаж. Площта на жилищата на цял етаж е около 170 кв. метра и са пригодени за до 10 души. Апартаментите на половин етаж са с площ 80 кв. метра и са подходящи за максимум 5 човека. Всяко жилище е оборудвано с кухня с уреди от неръждаема стомана, пералня и сушилня, 50-инчов телевизор и запас от храна, достатъчен за 5 години. Вместо прозорци са поставени специални екрани, като може всеки ден да се сменя гледката.

dir.bg

Може да харесате още...