pixel

Нов под върху стара основа

stocretec

Често увредените подови покрития могат да бъдат поправени с малко усилие, а допълнителните изисквания често могат да бъдат изпълнени ефективно с подходящите строителни материали. Компанията StoCretec разполага с координирани системни решения, с които подовите покрития могат да бъдат възстановени бързо и да придобият отново атрактивен вид или дори да отговарят на по-високи технически изисквания.

Има много причини за подновяване на покритието на стар под: В някои случаи то е износено, загубило е пълната си функционалност или е неугледно. Или пък подът трябва да отговаря на нови изисквания, например по-висока химическа или механична устойчивост, устойчивост на хлъзгане или електропроводимост. Здравите стари покрития често могат просто да бъдат директно преработени. Тогава не е необходимо цялостно обновяване с бластиране, фрезоване и нова структура на покритието. StoCretec предлага различни системни решения за обновяване – в зависимост от степента на износване или повреда или изискванията към новия под.

Старите покрития могат да бъдат визуално освежени с малко усилия, като се използват уплътнители на водна основа, като StoPox WL 100 или StoPox WL 200. След основно почистване материалът просто се нанася и подът засиява в нов блясък. Оцветеното покритие на водна основа StoPox WL 100 има гланцова повърхност. И двата продукта са водопропускливи, с ниско съдържание на летливи органични съединения и могат да се оцветяват по различни начини.

stocretec

ESD подови настилки – лесни и безопасни

С дисперсната запечатваща система StoFloor ESD WL 113 старите ESD покрития могат да бъдат освежени и променени, така че да отговарят на новите изисквания. Системата от епоксидна смола с ниски емисии може дори да превърне изолационните подове в ESD подове. Гланцираната повърхност е лесна за почистване. Тя е светлоустойчива, устойчива на пластификатори, механични и химични въздействия. Лакът на водна основа не съдържа силикони, нонилфенол и бензилов алкохол. Той може да се нанася бързо и лесно без специални познания – ръчно или с безвъздушно устройство.

Подовете, изложени на големи натоварвания, възвръщат предишната си здравина със системата StoFloor Industry KU 601. Тя впечатлява с изключителната си химическа и механична устойчивост и може да се използва дори в чисти помещения, в хранителната и автомобилната промишленост. Подходящите продукти за основно почистване и поддръжка гарантират, че новият под ще остане визуално привлекателен и функционален за дълго време. StoCretec също така подпомага строителните специалисти при технически въпроси по време на планирането, създава демонстрационни зони на място и изготвя спецификации при поискване.

Снимки: StoCretec.

Компанията е представена на българския пазар от StoCretec Bulgaria.

Може да харесате още...

Izolacii.eu