Нов прочит на хилядолетно изкуство: микромозайка в модерния интериор

Mosaik 1

С Pilkington Microwhite ™ могат да бъдат създадени спиращи дъха произведения на изкуството: новото дизайнерско приложение на италианската компания Mutaforma може да обогати всеки интериор с мозайка от стъклени плочки и да създаде впечатляващи решения.

Мозаечното изкуство е известно от древни времена: малки, многоцветни елементи от стъкло или камък се съчетават и образуват цялостна картина. Това изкуство, принадлежащо към художественото творчество, е изключително популярно и днес. Mutaforma черпи вдъхновение от древните занаяти и прилагайки патентовани нанотехнологии разработва TILLA® – най-малката квадратна стъклена плочка в света с големина от едва 1,5 кв. мм. и дебелина от само 1 мм.
Mosaik 2

TILLA® е подходяща за декоративно подово покритие, но може да привлече внимание и като впечатляваща стенна облицовка. Приложенията са практически безкрайни: в СПА и уелнес центрове, във всеки дом или като декоративен елемент в обществени сгради като например музеи – малките стъклени плочки могат да се прилагат индивидуално върху всяка повърхност и във всяка среда.

За направата на стъклените елементи се използва Pilkington Microwhite ™. То има отлична пропускливост на светлина и много равна повърхност. Това стъкло с ниско съдържание на железен оксид е произведено в съответствие със строги стандарти за качество и има много малък диапазон на толерантност по отношение на дебелината.

Вижте също...