pixel

Нова акустична система за таван StoSilent Distance C

StoSilent

StoSilent Distance C има нова патентована система за закрепване, която преодолява няколко слабости на предишните акустични системи за таван без фуги. Така тя става по-лесна за сглобяване (използва се залепване вместо завинтване), пести се време (няма заравняване, нито шлайфане) и се повишава надеждността на резултатите.

Понякога една добра идея може да реши няколко проблема наведнъж: залепване вместо завинтване. StoSilent Distance C може да бъде инсталирана по-бързо и следователно по-евтино дори само от един човек.

Понеже не се завинтват, панелите могат да бъдат подравнени по-прецизно в трите измерения. Не е необходимо да се изравняват фугите на панелите или точките на винтове, което също съкращава общото време за сушене. Шлифоването също става излишно. Липсата на зони с изравняване закономерно не води до различни съпротивления на потока, а по този начин липсват и видими отлагания на прах.

За да се възползват от всички тези предимства, търговците трябва само да се уверят, че панелите са изрязани точно, преди да ги залепят върху равната метална основа с размер на решетката 600×800 или 600×625 милиметра. Системата може да се полага безпроблемно до 200 квадратни метра и е негорима съгласно DIN 4102 (A2-s1, d0 според EN 13501-1).

StoSilent

StoSilent Distance C има убедителни акустични характеристики. Тя осигурява широколентово поглъщане на звука и постига добри стойности дори в нискочестотния диапазон. Има два варианта на плоскостите с гранули от експандирано стъкло: синтеровани и органично свързани. И при двете делът на рециклираните материали е висок. Селекция от различни структури на покритието позволява комбинации, с които могат да бъдат изпълнени широк спектър от изисквания за акустиката на помещения с различно предназначение.

Патентованият процес на залепване значително повишава качеството на видимата повърхност. Обработката става по-лесна, по-прецизна и по-бърза.

Може да харесате още...

Izolacii.eu