Нова боя пречиства и йонизира въздуха

Италианския бранд Oltremateria® представи неотдавна в Милано ECOPUR – първата боя, която създава непрекъсната сертифицирана антибактериална и йонизираща повърхност. Новаторската технология е създадена чрез нови формули и обработка на материалите чрез серия от активатори, които придават на повърхността нови свойства за пречистване на въздуха и активно антибактериално действие. Новата технология е тествана от престижни външни лаборатории, следвайки най-строгите международни правила, за да се удостовери нейната ефективност.

Йонизацията на въздуха се осъществява със смес от различни естествени агенти, които се активират без нужда от допълнителна енергия, като взаимодействат с кислорода и електромагнитните полета в атмосферата. Йонизацията разгражда праха и активира кислородните молекули, като по този начин задейства процеса на пречистване.

Антибактериалната активност се постига благодарение на микро сребърни соли и частици, които унищожават бактериите. ECOPUR от Oltremateria® е приложим за непрекъснати подове, покрития и стени, не съдържа титанов диоксид, йонизира и пречиства въздуха постоянно без консумация на енергия 24 часа в денонощието. Както посочва главният изпълнителен директор на марката Лорис Казалбони, ECOPUR допринася за устойчива околна среда чрез пречистване на въздуха, като убива нежелани бактерии и вируси, дезинфекцира околната среда и премахва миризмите, освежавайки пространствата наоколо като голямо дърво.

Резултатът е иновативен продукт, действащ в хармония с природата за подобряване на качеството на живот. ECOPUR е и новаторска система за персонализиране на подови, стенни и мебелни облицовки, декоративни аксесоари и всичко, което дизайнерите и архитектите проектират за опазване на общественото здраве и околната среда.

Вижте също...