pixel

Нова търговска сграда на Централния пазар в Русе

Централния общински пазар в Русе вече има нова сграда, предназначена за базар за промишлени стоки.

Пазарът се стопанисва от Общински пазари  ЕООД. През летните месеци на 2015 и 2016-а година, на площ от 900 кв. м., беше изградена нова модерна сграда за търговия, включваща общо 40 нови търговски обекта, като всичко е направено по най-съвременни строителни технологии.

Новите магазини са с модерен вид, нова инфраструктура и инсталации, дограма на цялата фасада, снегозадържащи съоръжения на покрива, топлоизолирани външни стени, енергоспестяващо осветление, нови настилки в обектите и навесната част, както и ролетна щора на фасадата към алеята.

Всички дървета на територията са запазени, като за техните корони са направени специални отвори в конструкцията на навесите.

Общински пазари ЕООД е инвестирало общо 440 000 лева собствени средства за изграждане на новата сграда.

„Основната цел в дейността е всяка година да правим нещо ново по пазарите в града ни, ще предоставяме постоянно все повече качество на нашите наематели и клиенти“, коментира Кунчо Кунчев, който преряза лентата на новото съоръжение заедно с кмета Пламен Стоилов.

„Община Русе и търговското дружество направихме този коледен подарък към русенци. Пазарите ни преди 5 години не отговаряха на стандартите, но вече  имаме все по-модерни и удобни за ползване от наемателите помещения“, заяви кметът Пламен Стоилов.

 

Може да харесате още...