Нова ултра лека плоскост от минерални влакна с пожарозащита

RiBoard

С новата плоскост RiBoard, немската компания Richter akustik & design представя незапалима плоча, която е истински лека. Тя е изключително подходяща за интериорен дизайн, като е с 60% по-лека в сравнение с познатите гипсови плоскости. Това отваря още по-широк диапазон от възможности за проектиране и дизайн на помещения, при които е необходим висок клас противопожарна защита.

RiBoard

RiBoard се предлага и като акустичен елемент

RiBoard е продукт, спестяващ ресурсите и е изработен от минерални влакна с два високоякостни покривни слоя. Повърхността на RiBoard не е обработена и може да бъде индивидуално проектирана в специфични цветови нюанси или декорации (например дърво). Повърхността на плоскостта е устойчива на ултравиолетови лъчи в процеса на директен печат и не показва никакви промени на цвета в дългосрочен план. Така, при необходимост от последващи доставки, новите плочи ще бъдат в еднакъв цвят и без забележими разлики спрямо старите.

RiBoard

Оригинална дървесина и копие върху RiBoard

По отношение на противопожарната защита, RiBoard отговаря на класа на пожарна защита “A2-s1-d0” и следователно е класифициран като “незапалим”. Елементите на RiBoard се предлагат във формат 3020x1220x18 mm, а средната им плътност е само 480 kg/m². Обработката им е проста и позволява лесен монтаж в интериора. Освен това, плоскостта предлага възможност за просто кантиране без предварителна обработка, а също така може да бъде произведена като акустичен елемент.

Вижте също...