Нови предложения от Оргахим за защита на бетонни основи

Deko Professional

В практиката – за защита и декорация на подове, отчасти за битови или обществени помещения, но най-вече за промишлено приложение в производствена среда, са се наложили безшевните епоксидни или полиуретанови покрития. Те притежават много добри експлоатационни характеристики, а свойствата им са ефективни и незаменими в отговор на завишени нормативни и технологични изисквания. Подходящата основа за тези покрития е бетонът.

Подготовката на бетонната повърхност се счита за най-важната стъпка от нанасянето на подовото покритие. Изискванията са към здравина, замърсявания, изравняване и много други.

Преди грундиране на основата задължително се проверява съдържанието на влага в бетона, относителната влажност и температурата на въздуха и точката на оросяване.

В отговор на тези изисквания в строителството Оргахим предвижда за своите клиенти допълване на Deko Professional серията си от продукти за епоксидни и полиуретанови подови системи.

Един от тях е eпоксидният грунд на водна основа Deko Professional Greenbase 2К.

Той  е двукомпонентeн безцветен продукт, който е предназначен за грундиране на основи както от стар, така и от пресен бетон – най -малко 82 часа след отливането му или с влажност от 4% до 10%.

Deko Professional Greenbase 2К запечатва порите на бетона и създава необходимата адхезия преди полагане на финишните продукти  Deko Professional Light 2K  – епоксидно подово покритие, Deko Professional Universal 3К – епоксидно подово покритие, Deko Professional Extreme 3К – полиуретан-циментово подово покритие или Deko Professional Exclusive 2К – епоксидно покритие без разтворители.

Последният от изброените финишни продукти е също ново предложение за пазара от „Оргахим“ АД.

Deko Professional Exclusive 2К – епоксидно покритие без разтворители е  двукомпонентeн продукт, предлаган в цветове по каталог RAL.

В зависимост от влажността на основата се прилага в система както с познатия вече грунд Deko Professional Base 2К (привлажност под 4%), така и с новия Deko Professional Greenbase 2К. Системата ще се използва за вътрешно покритие на подземни или надземни резервоари, хранилища, тръбопроводи и други съоръжения за чиста, отпадна и производствена вода или широк спектър химикали.

Всеки нов проект на „Оргахим“ АД е базиран на принципа за качество и отговаря на нуждите на строителния пазар.

Вижте също...