pixel

Община Пловдив обяви конкурс за главен архитект

Община Пловдив обяви конкурс за избор на нов главен архитект, съобщи кметът Иван Тотев.
Критериите за участие в конкурса са минимални – магистърска степен „Архитектура“ и професионален опит минимум четири години, поясни кметът.

„Идеята е максимален брой хора да участват в конкурса. Това, което ми се иска е община Пловдив да има архитект, който има глобално мислене за бързо развиващ се град като Пловдив, който отговаря на много предизвикателства и е много различен от другите български градове. „, каза Иван Тотев.

След подбора на кандидатите по документи ще бъде даден срок от един месец за изработване на „Концепция за развитие на инструментите на градско планиране за управление на проблемите на град Пловдив при взимане на краткосрочни решения в условията на неконфликтност с целите на дългосрочното планиране“.

След това, кандидатите ще трябва да защитят идеите си пред експерти и пред обществеността на Пловдив в залата на Общинския съвет.

„Надявам се да намерим човек с мащабно мислене и със съзнание, което да съответства на нивото на Пловдив“, заключи кметът. Срокът за подаване на документи за участие в конкурса е 15 март.

bta.bg

Може да харесате още...