pixel

Община Варна ще инвестира над 20 млн. лв. във ”Владиславово”

Varna

Проекти на стойност над 20 млн. лв. ще бъдат реализирани в рамките на година за развитието на район „Владислав Варненчик“, съобщи кметът на Варна Иван Портних.

След мащабното обновяване на основните булеварди, обслужващи района – бул. „Константин и Фружин“, „Трети март“, „Янош Хуняди“, след ремонта на парка, след изграждането на нова пристройка в ОДЗ 11 и нова детска ясла, инвестициите в района продължават, обясни той, цитиран от Дарик.

Само по новата оперативна програма “Региони в растеж” са осигурени 8 300 000 лв за облагородяване на междублокови пространства (основно в 4-ти микрорайон, в т.ч. ремонт на ул. „Янчо Мустаков“), 3,2 млн. лв. за ремонт и модернизация на Първо основно училище, 3 млн. лв. за ремонт и модернизация на СОУ “Пейо Яворов”, 625 000 лв. за обновяване на ОДЗ “Първи юни” и 470 000 лв. за ремонт и оборудване на Народно читалище “Петко Рачев Славейков 1928″“.

Общината предвижда ремонт на бул. “Св. Елена” – в отсечката от разклонението на „Трети март“ и “Св Елена” до магазин „Лидл“.

Проектираме и изграждане на голям спортен център във „Вл. Варненчик“, той като районът има необходимост от модерна спортна база, допълни кметът.

dariknews.bg

 

Може да харесате още...

Izolacii.eu