pixel

Общината взема заем за ремонт на тротоарите

Община Русе планира да изтегли кредит, с който да се ремонтират една трета от улиците и тротоарите, които се нуждаят от спешна реконструкция.

Преди да получи заема обаче, местната управа ще разясни идеята си на обществено обсъждане, а след това решението ще бъде гласувано и от общинския съвет.

От лошото състояние на някои тротоари се оплакват почти всички русенци. На много места плочките са отлепени, когато завали дъжд под тях блика кал. Допълнително корените на дърветата разрушават настилката. За майките с колички преминаването по някои тротоари е цяло изпитание.

След проверка, местната управа установила кои са улиците и прилежащите им тротоари, които най-спешно се нуждаят от ремонт. За да бъдат обхванати всички обаче, са нужни 30 милиона лева.

Затова местната управа планира да тегли кредит от 10 милиона.

Oтсечките, за които парите от кредита няма да стигнат, ще се ремонтират с пари от местната хазна.

„Създадена е организация, в рамките на следващите няколко години, чрез комунални дейности поетапно да се изпълняват и останалите улици и тротоари в тази програма. В програмата за рехабилитация не са включени главните булеварди и улици в града, които бяха ремонтирани преди близо 10 години“, поясни Пламен Стоилов, кмет на Община Русе.

bnt.bg

Може да харесате още...