pixel

Обявиха търг за 16.3 км от АМ „Хемус“ от п. в. „Белокопитово“ към Търговище за 133 млн. лв.

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви търг за инженеринг – изготвянето на технически проекти и строителството, на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“ – участъкът от п. в. „Белокопитово“ до п. в. „Буховци“ в посока Търговище. Индикативната стойност е 133 млн. лв. без ДДС.

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети. Предвидено е изграждането на 6 виадукта, на пътен възел за връзка с път III-5102 Мировец – Певец, на нова връзка с път I-4 Шумен – Търговище при п. в. „Белокопитово“, на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища.

Обявената обществена поръчка е за „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на обект: АМ „Хемус“, участък от км 310+940 до км 327+260″. Кандидатите могат да подават оферти до 17.30 ч. на 10 октомври 2016 г. Те ще бъдат отворени на 11 октомври, в 14 ч. Срокът за изпълнение на проекта е 910 дни.

Миналата година беше завършено строителството на пътен възел Белокопитово, а преди това и на трасето Шумен – Белокопитово, а преди 2години и половина завърши изграждането на участъка от Софийския околовръстен път до гара Яна.

Търгът за АМ“Хемус“ от п.в. Белокопитово до Търговище е втората тръжна процедура за строителството на участък от АМ „Хемус“. На 7 юли бе обявена обществената поръчка за проектирането и изграждането на близо 10 км от автомагистрала „Хемус“ – между Ябланица и Боаза в посока Велико Търново, а на 23 август бяха отворени офертите на 11 кандидати, предстои отварянето на ценови оферти.

На 22 юли бе открита и тръжната процедура проектирането на 50 км от автомагистралата в участъка от Боаза до връзката с път II-35 Плевен – Ловеч, което ще продължи около 2 години.

infrastructure.bg

Може да харесате още...