pixel

Огромна яма погълна 20 коли във Флоренция

Флоренция осъмна с пропадане на уличното платно покрай река Арно в самия център на града между световноизвестния мост “Понте Векио“ и моста “Понте але Грацие”.
Жертви няма, но щетите са големи. Пропадането е откъм реката с дължина около 200 метра и ширина около 7 метра, съобщи БНР.

Зоната служи за паркинг и в образувалата се яма са попаднали 20 автомобила. Някои от тях са залети с вода, която непрекъснато приижда от предполагаем скъсан водопровод, който минава под пътя. Смята се, че това е причината за инцидента, след като специални екипи на противопожарната охрана установиха, че подпорната стена на река Арно не е поддала, а нейното ниво е обичайно за сезона.

Извършва се оглед на съседните на пропадането сгради за установяване на евентуални щети от получилата се ерозия на пътя. Евакуирани няма. Изпомпва се водата от ямата и предстои интервенция на специалисти за отстраняването на повредата.

Движението на автомобили и пешеходци в пропадналия участък на крайречната улица е преустановено.

Музеите на “Палацо Пити” ще останат затворени през целия ден. Любопитен факт е, че на отсрещния бряг е уникалната галерия “Уфици”

Може да харесате още...