pixel

Олекотен системен под за тавани с ниска носимоспособност

Ardex

Строителите често се сблъскват с много предизвикателства при преустройство на тавански помещения и при ремонт на стари сгради. Едно от тях – съществуващите тавани често не са подходящи за тежки подови конструкции. Ето защо Ardex разработи олекотен системен под. Ardex Stronglite се състои от свързан лек пълнеж с рециклирани EPS гранули, подсилваща тъкан и пълнител.

„Ardex Stronglite позволява на майсторите да създават олекотен системен под върху таванни конструкции с ниска носимоспособност. При минималната строителна височина от 18 мм основното тегло е само 27 кг на квадратен метър“, обяснява продуктовият мениджър на Ardex и строителен инженер Ларс Гроте. За разлика от много продукти за суха замазка, новата система Ardex съчетава ниско тегло с огромна стабилност. „Освен това може да се използва върху бетонни подове или върху структурна хидроизолация, както и ако основата е много неравна или върху нея има много тръби и кабели.“

Ardex

Скоро след обработката върху структурата може да се стъпва и да се полага покритие. За керамични плочки например – след 36 часа, а след четири дни и половина за еластични и текстилни подови настилки или многослоен паркет. В допълнение, Ardex Stronglite има добри топлоизолационни свойства и може да се използва заедно с повърхностно отопление.

Ardex Stronglite се състои от три компонента: свързан лек пълнеж Ardex LS, армираща тъкан Ardex BU-R и изравнителна смес Ardex K 71. Гранулите от EPS на свързания лек пълнеж се състоят от 100% рециклиран материал без добавъчен забавител на горенето хексабромоциклододекан (HBCD) – и следователно са особено устойчиви. Освен това Ardex LS и Ardex K71 са сертифицирани по Emicode EC1 Plus и имат много ниски емисии.

Компанията е представена на българския пазар от Ardex България.

Снимки: Ardex

Може да харесате още...