Оргахим с нов производствен директор

Оргахим

Новият производствен директор на Оргахим АД е Владимир Георгиев – инженер с повече от  20 години опит в производствения сектор. През последните години Владимир е на същата позиция в Сименс ЕООД където отговаря за производственото звено в Правец и съвместява позицията заместващ Директор Завод. Опитът му включва компании като AК Магнит АД, част от AQ Group – Швеция, Глобал Стийл – Кремиковци АД, Агро П ЕООД и Топливо АД. В Оргахим той ще отговаря на стратегическо ниво за управлението и развитието на производството в завода в Русе и ще се отчита на Изпълнителния Директор на Групата Мариус Вакароиу. През настоящата и следващата година приоритетите на Групата по отношение на производството са оптимизиране и подобряване на производствените процеси, развитие на персонала и контролиране на суровините и готовата продукция. Владимир планира въвеждането на Оргахим Производствена Академия – форма на обучение, в която е включен целият ръководен състав на производството, като вратите са отворени и за всички служители на Оргахим АД, проявяващи интерес към материята.

„Групата Поликолор-Оргахим гледа стратегически и на производството в Русе и за мен е предизвикателство да поема завода. Ръководният екип на компанията е сравнително нов и посоката на възстановяване и растеж е в приоритетите на всеки от нас. Моята задача ще е да стъпя на повече от сто-годишните традиции и да ги съчетая с елементи на иновации в технологиите и процесите.”  – споделя новият директор.

Владимир е завършил Висшия химико-технологичен и металургичен университет в София със степен магистър по металургия и професионална квалификация – инженер металург и техникума по химическа промишленост и биотехнологии.

За компанията
Оргахим АД е най-големият производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа. Дружеството има над 110 годишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти. Компанията има над 1000 продукта, 300 служители, 4 фирмени магазина, 9 дистрибутора и партньори в цялата страна.