pixel

Отмениха разрешителното за скандалния строеж в Бистрица

РДНСК-Югозападен район отмени разрешението за скандалния строеж на жилищна сграда в софийското село Бистрица. Решението е във връзка с протест от Софийска градска прокуратура.

С протеста се искаше отмяна на строителното разрешение като нищожно, поради груби нарушения на Закона за устройство на територията (ЗУТ), съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура (СГП).

На 27 октомври от отдел „Надзор за законност“ е изготвен и внесен протест срещу разрешението за строителство на сградата, за което СГП съобщи своевременно и обяви мотивите си за протеста. Протестът е разгледан от контролните общински органи и е издадена заповед за отмяната на разрешението за изграждането на жилищната сграда, която препятстваше достъп на жители на с. Бистрица до домовете им, се казва в официалното съобщение.

Миналия месец те излязоха на протест, тъй като строителните работи обхванаха и съществуваща улица в селото. Става дума на централната улица „Черни връх“, на която именно започна строителство на нов обект. Протестиращите заявиха,  че идващите с бетоновозите нямат разрешение и съгласувателно писмо с КАТ да затворят улицата, заради което обитателите на 20 къщи, както и всички тръгнали към Витоша, остават без път.

dir.bg

Може да харесате още...