pixel

Отварят два булеварда и част от Западна дъга

Днес отварят за движение реконструираните участъци от столичните булеварди “Ботевградско шосе” и “Владимир Вазов”, както и участък 2 на Западната дъга.

Днес ще бъде пуснато движението по двата столични булеварда Ботевградско шосе” и “Владимир Вазов”, съобщи след инспекция на обектите кметът Йорданка Фандъкова, предадоха БНР и “Фокус”.

Тя уточни, че ще продължат довършителните дейности по тротоарите и  осветлението.

“Цялостната реконструкция на участъка на бул. „Ботевградско шосе” и бул. “Владимир Вазов”, заедно с 10 съоръжения, 9 постови съоръжения и подлез е огромен и сложен ремонт. Срокът в договора за приключването му е доста по-късен – 29-и октомври, ангажиментът на изпълнителя беше за 15-и септември да бъде пуснато движението”, припомни кметът.

Фандъкова изрично подчерта, че обектът ще бъде приет само тогава, когато са сигурни, че всички дейности са изпълнени както трябва. Проверки на настилките от лицензирани лаборатории ще докажат дали ремонтът е изпълнен качествено, в противен случай ще следват санкции.

За 15 септември ще бъде пуснат и участък от ул.”Козлодуй”. Така че ще може да се пусне и тролейбус номер 9, съобщи още Фандъкова.

Към момента тя няма информация за някакво забавяне по другите обекти.

Отварят и Участък 2 от Западната дъга

Днес ще бъде открит за движение и участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Това ще стане в присъствието на премиера Бойко Борисов, министрите – Ивайло Московски и Лиляна Павлова,  кметът на София и шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров, стана ясно от съобщение на МРРБ.

5,5-километровата отсечка започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента.

През август беше пуснато частично движението по директното трасе на пътния участък, който облекчава трафикът по Софийския околовръстен път.

Западната дъга е продължение на АМ “Люлин” и е част от коридор “Ориент/Източно Средиземноморие”, който на територията на България свързва Видин с Кулата.

dir.bg

Може да харесате още...