pixel

Pandomo Clay – фина мазилка на варо-глинена основа

ardex

Pandomo Clay е декоративен пълнител за стени, който съдържа основно вар и глина, фин мрамор и естествен пясък. Pandomo Clay съчетава естественост, модерност и лекота на обработка в един продукт. От една страна, варо-глинената фина мазилка се състои почти изцяло от естествени материали, а от друга, е особено лесна за обработка. Освен това има индивидуални опции за дизайн.

При разработването на Pandomo Clay фокусът бе върху използването на естествени суровини. Материалите са особено екологични, но също така предлагат предимства по отношение на строителната биология и строителната физика. Например, те са много отворени за дифузия на водни пари и осигуряват здравословен и естествен вътрешен климат. Благодарение на блатната вар повърхността на Pandomo Clay е особено твърда и издръжлива. В допълнение, материалът има отлични адхезивни и свързващи свойства.

Компонентите на естествения материал от вар и глина се отразяват в цвета на глината Pandomo. Основните цветове на варо-глинената фина мазилка напомнят тебеширена боя – с ярки, приятни цветове като светло сиво и бежово или пастелни нюанси на синьо, зелено и червено. Процесорите разполагат с 18 естествени пастелни цвята, които могат да се нанасят директно кофата. В допълнение, пълнителите с естествен тон могат да бъдат оцветени индивидуално с цветни концентрати Pandomo CC. Като цяло всички цветове се хармонизират помежду си и поотделно или в комбинация създават естествени пространствени светове с баланс на красота, спокойствие и качество на живот. Опростеността, функционалността, хармонията с природата и устойчивостта бяха фокусът на разработката.

ardex

За интензифициране на цветовете и защита на повърхностите върху завършената Pandomo Clay повърхност се нанася покритие на базата на пчелен восък. Тази естествена и изпитана защита е практикувана още в римско време. Сапунисаните повърхности са дифундиращи, водоотблъскващи и лесни за почистване.

За разлика от предишните декоративни пълнители Pandomo, Pandomo Clay е готов за употреба. Всичко, от което се нуждаете, е венецианска шпатула. Филтърът се нанася на два тънки слоя върху подготвената повърхност. Накрая Pandomo Clay Finish се нанася върху изсъхналата повърхност с парцал или кръгла четка. Дори големи стенни повърхности могат лесно да бъдат създадени за един ден. И няма ограничения за индивидуалната творческа свобода с Pandomo Clay.

За повече информация – Ардекс.

Може да харесате още...