pixel

Панели от използвано стъкло за противопожарна защита

StoVentec

Устойчива противопожарна защита: с носещия панел VeroBoard AllStar могат да се реализират напълно негорими фасади с висока плътност. Панелите се отнасят към клас строителни материали A2-s1,d0. Изработени са от издухано отпадъчно стъкло и като рециклиран строителен материал отговарят на изискването за използване на устойчиви строителни материали. Минералните строителни плоскости са подходящи и за вътрешно строителство.

Вентилируемите фасади са особено издръжливи и устойчиви на атмосферни влияния – и предлагат широка гама от дизайнерски опции, от непрозрачно стъкло през мазилка до фотоволтаични повърхности.

StoVentec

Напълно негоримата гама с различни дебелини и формати вече се предлага за системите Sto Ventec. Серията VeroBoard Allstar (Verotec GmbH, Лауинген) достига клас на строителен материал „A2-s1,d0 – негорим“ (съгласно стандарта за противопожарна защита EN 13501-1).

Строителните панели са впечатляващи и по отношение на устойчивостта: те са направени от StoGranules EP – т.е. използвано стъкло, което се преработва в леко експандирано стъкло и по този начин връща стъклото в цикъла на материалите.

Панелът подобрява противопожарното поведение на вентилируемите фасадни системи StoVentec. Останалите му свойства  го правят подходящ и за използване при външни стени: минерален състав, предпазващ от мухъл, дифузионно отворен, устойчив на замръзване и влага, огъващ се, устойчив на натиск и лесен за обработка. Следователно той може да се използва и в строителството с дърво, при енергийно обновяване, както и за промишлени приложения. В интериорния дизайн може да послужи за преградни стени върху дървени или метални подконструкции – дори във влажни помещения. Поради високата си устойчивост на мухъл, експандираните стъклени панели са подходящи и за реновиране: когато са залепени към външна стена отвътре, те подобряват температурата на повърхността, остават сухи и не осигуряват среда за размножаване на спори.

Снимка: Sto SE & Co

Може да харесате още...