pixel

Панелите Multipor ExSal Therm срещу оцветяване и влага в мазето

Multipor ExSal Therm

Изсушаването на стени с повреди от влага е трудоемко. Системата Multipor ExSal Therm улеснява процеса чрез обезсоляващ панел, който премахва влагата от зидарията и дори може да абсорбира соли. Старите сгради често са неадекватно защитени срещу проникващата от земята влага. Тя се пропива в зидарията и избива върху външната стена на избата. Ако има и натоварване със сол, се образува неестетично оцветяване и мазилката може да се напука.

При конвенционалния ремонт подсушаването на зидарията е скъпо и тя се обработва със специална мазилка. В зависимост от степента на проникване на влага и солеността на стената, това трябва да се повтаря редовно. Всичко това може да се спести при системата Multipor ExSal Therm.

Системата Multipor ExSal Therm обновява влажната зидария, замърсена със солеви ефлоресценции, и в същото време осигурява енергийно надграждане на стената. Основата на системата е обезсоляващия панел. Той абсорбира влагата и разтворените соли от зидарията. Солите остават в безбройните пори на панела, влагата се транспортира до повърхността му и се изпарява. Панелът има отлични топлоизолационни свойства. Той повишава повърхностната температура на стената и по този начин подобрява комфорта в помещението. Така мухълът също е лишен от основата си за растеж.

Без продължително време на сушене
Стената не трябва да се подсушава по трудоемък начин. Само повърхността трябва да е равна и суха. Ако е необходима изравняваща мазилка, тя се полага с разтвор Multipor ExSal Therm. След 6-часова фаза на сушене панелите за обезсоляване могат да се нанасят директно върху стената. Саниращият панел има топлопроводимост от 0,047 W / (mK) и се предлага с дебелина от 6 cм.

Може да харесате още...

Izolacii.eu