pixel

Печеливша комбинация за по-добра ударна звукоизолация

Rigidur Estrichelement 20

Двете направления на Saint-Gobain – Rigips и Isover предлагат двойка продукти за подове, която се характеризира с малка височина на полагане и добри звукоизолационни стойности – елементите за замазка „Rigidur“ и изолационния панел с висока плътност от минерална вата. Според последните резултати от тестовете комбинацията постига до 3 dB по-добра звукоизолация при удар в сравнение със стандартните конструкции, предлагани на пазара, като в същото време е изключително тънка.

С „Rigidur Estrichelement 20“ и изолационния панел „Isover Akustic EP 3“, производителите комбинират два звукопоглъщащи елемента. Независими тестове потвърждават подобрение на ударния шум от 25 dB при обща конструктивна височина от 32 мм (12 мм изолация на замазката), положена върху масивен таван.  При монтажна височина от 40 мм (20 мм изолация на замазката) се постигат дори 28 dB. Това комбинирано решение е с до 3 dB по-добро от подобни конструкции.

Isover

Според производителя комбинацията от здрава гипсофазерна замазка Rigidur и силно компресиран, негорим изолационен панел „Isover Akustic EP 3“ е подходяща за всички жилищни помещения, както и за монтаж в хотелски стаи.

В допълнение към ниската строителна височина и високото ниво на звукоизолация от удар, решението се отличава с всички предимства на обичайните системи за суха замазка: В сградата не се внася строителна влага, полагането на желаното повърхностно покритие може да започне веднага след завършване и, поради ниското тегло на повърхността, статичните съображения не играят почти никаква роля, при саниране на съществуващи тавани. Освен това според двамата производители комбинацията от „Rigidur Floor Elements 20“ и „Isover Akustic EP 3“ е икономически изгодна.

Компанията е представена на българския пазар от Сен-Гобен България.

Снимки – Saint-Gobain.

Може да харесате още...