pixel

Пивоварна става мини град в Германия

След три години усилена работа но проекта за превръщане на старата пивоварна Bötzow в мини град, предприемачът Ханс Георг Недер го представи на обществеността. Комплексът ще бъде разположен в района Пренцлауер Берг, намиращ се в източната част на Берлин. Инвестицията е на стойност 250 млн. EUR. Архитектурата е поверена на известния британски дизайнер Дейвид Чипърфийлд. На него му се е наложило да препроектира територия от 24 000 кв.м. Новият мини град ще бъде готов през 2019 г.

По плана на Чипърфийлд голямата сграда на пивоварната трябва да бъде превърната в луксозен хотел и подземен паркинг за 200 автомобила. Ще бъдат построени и три нови сгради, както и 50-метров басейн с изглед към Александерплац, галерия и разбира се мини пивоварна с ресторант.

Голяма част от пивоварната не е използвана след Втората Световна война и сега ще бъде реставрирана, съобщи Недер. Превръщането на пивоварната в жилищна зона е отлична идея как да се увеличи броят на апартаментите в германската столица, която страда от недостиг на жилищна площ.

fakti.bg

 

Може да харесате още...