pixel

Плоскости Knauf Cleaneo® Akustik – за комфорт и чист въздух в помещенията

Knauf

Плоскости Knauf Cleaneo® Akustik са напълно естествен иновативен продукт. Те са съставени от гипс и специална добавка от минерала зеолит, които създават комфорт в закрити помещения, като подобряват акустиката, пречистват въздуха и дават много възможности за атрактивни интериорни решения.

По-добра акустика

Плоскости Knauf Cleaneo® Akustik са специално разработени с перфорирана структура, с помощта на която поглъщат и намаляват отразяването на звуковите вълни.

Окачените тавани, съставени от тях, чувствително подобряват комфорта в помещенията – поддържат здравословен микроклимат и намаляват шумовото натоварване.

Knauf

По-чист въздух

Благодарение на своя химичен състав, плоскостите Cleaneo® Akustik имат силно изразени йонообменни свойства.

Зеолитът в плоскостите им придава способността да разграждат летливите органични съединения, съдържащи се във въздуха, и да ги преработват до безвредни съставки – въглероден диоксид и вода.

По-красив дизайн

Дизайнът на плоскостите Knauf Cleaneo® Akustik дава възможност за ефектно интериорно решение. За разлика от повечето акустични продукти, плоскостите имат разнообразие от форми и размер перфорации, с които предоставят различни  възможности за завършване на помещенията.

Тези перфорации спомагат, освен за акустика, и за един по-интересен и впечатляващ готов продукт, който разчупва стандартната визия в помещенията.

Knauf

Приложение

Плоскостите Knauf Cleaneo® Akustik имат широк обхват на приложение в съвременното строителство. Всяка една сграда, без значение обществена или частна, има нужда от по-добър комфорт на обитаване.

Това са:
училища, детски градини, спортни зали;Щ
– здравни заведения;
хотели, игрални зали, барове, ресторанти, дискотеки;
– офиси, търговски центрове, учреждения;
автогари и ЖП гари;
– частни и обществени сгради.

За приложение в спортни зали налице е сертифициран вариант на системата за устойчивост на удар с топка.

Knauf

Сертификати

Плоскостите на Кнауф са сертифицирани за биологична безопасност от Института по строителна биология в Розенхайм, Германия и имат екологична продуктова декларация от Института по строителство и екология в Берлин.

Knauf

Повече по темата за плоскости Knauf Cleaneo® Akustik, референтни обекти, техническа информация и начин на монтаж, научете тук.

Може да харесате още...