По-леко, по-бързо, по-лесно

Циментовата плоскост за вътрешно приложение Aquapanel® Indoor надминава очаквания за изграждане на стени във влажни помещения.

Aquapanel® Indoor е устойчива на атмосферни влияния и е проектирана специално, за да устоява на мокра и влажна среда, като плувни басейни, сауни, обществени душ-кабини и кухненски помещения, без да се деформира и разпада. С новите 11 kg/m² в сравнение с предишните 15 kg/m², Aquapanel® Indoor към момента позволява по-бърз монтаж и е по-лесна за работа. Другите ѝ нови свойства включват подобрена техника на “драскане и пречупване” за по-лесно рязане, както и радиус на огъване от 1 m при цяла плоскост, което премахва нуждата от рязане на ленти по 300 mm и избора между два различни подхода за оформяне на фугите за една по-гъвкава система: Aquapanel® (PU) лепило или Aquapanel® фугираща и шпакловъчна смес – бяла с фугираща лента Aquapanel® (10 cm).

Циментовата плоскост Aquapanel® Indoor задържа водата 100% и не позволява появата на плесен и мухъл, което я поставя на първо място при избора на архитекти, инвеститори, монтажници и проектанти. В допълнение на това предлага много висока удароустойчивост и звукоизолация, а нейната негоримост, клас А1, е в съответствие с изискванията на европейските стандарти. Веднъж монтирана, тя може да бъде обработвана с всякакво финишно покритие, от облицовка с плочки до шпакловане на повърхността с качество Q4.

Чрез намаления радиус на огъване циментовата плоскост Aquapanel® Indoor дава възможност на архитектите и инвеститорите за гъвкавост при дизайнерски решения за съвременни овални стени. Плоскостта предлага много здрава основа с носимоспособност до 50 kg/m² при еднослойна облицовка. По-бързият монтаж на плоскостта прави проектите по-ефективни.

Друго важно предимство дава опаковъчната единица. Поради намаленото тегло на плоскостта в един палет се събират 55 броя, което улеснява логистиката. Новата генерация Aquapanel® Indoor е не само по-удобна, но и по-изгодна за транспортиране.

Предимствата на циментовата плоскост Aquapanel® Indoor:
– по-ниско тегло от 15 kg на 11 kg/m²;
– подобрена техника на драскане и пречупване за по-лесно рязане;
– по-бърз монтаж на място;
– радиус на огъване от 1 m при цяла плоскост;
– 100% водоустойчивoст;
– устойчивост към мухъл и плесен;
– два различни начина за оформяне на фугите за една по-гъвкава система;
– готова повърхност за полагане на плочки – достатъчен е само един слой за полагане на плочки;
– носимоспособност до 50 kg/m² плочки;
– може да бъде постигнато качество на повърхността до Q4;
– негоримост А1 – съответстваща на европейските стандарти;
– якост и надеждност, с висока удароустойчивост и звукоизолация;
– безопасна за ползване, хигиенична, произведена от устойчиви материали.

AQUAPANEL

Благодарение на ниското си тегло от само 11 kg/m², циментовата плоскост Aquapanel® Indoor е по-лесна за работа и позволява по-бърз монтаж. Позволява два различни начина за обработка на фугите и е с подобрена техника на драскане и пречупване за по-лесно рязане.

Само един слой от циментовата плоскост Aquapanel® Indoor е необходим за полагане на плочки. Позволява други възможности за финишни покрития до шпакловане на повърхността с качество Q4.

100% водоустойчива и със стабилни размери при контакт с вода, циментовата плоскост Aquapanel® Indoor е идеалният избор за всички мокри помещения, включително душ-кабини, басейни, парни бани и кухни.

Може да харесате още...