Подгответе дома си за зимата с Ди Трейд Груп

Като завит с едно голямо, дебело одеяло, добре изолираният дом може да е топло и уютно място през зимата. Климатът през зимата в България не е много благоприятен и месеците от декември до март могат да се превърнат в истинско изпитание за вас.

Има четири основни места, през които топлината излиза от вашия дом. Това са: вашият покрив, стените, подовете и прозорците. Много е важно да обърнете внимание на всички тези места, ако искате да сте сигурни, че домът ви ще е топъл.

Скатният покрив може да се изолира с минерална или каменна вата на рула или плочи, за да постигнете добър ефект в запазването на топлината. Изолацията може да може да се постави между гредите или да се постави върху пода на таванското помещение. Плоският покрив може да се изолира с XSP или каменна вата с висока плътност.

Външните стени могат да се изолират от външна или от вътрешна страна. Изолацията на фасадата може да се направи с EPS, XPS или с фасадна, каменна вата. Стените могат да се изолират и от вътре, като се монтира гипсокартон, в комбинация с вата на рула или плочи. Този тип изолация може да бъде направена и през зимния период и не зависи от климатичните условия навън, тъй като се работи в затворени помещения.

Можете да загубите топлина и през подовете, а тяхната изолация зависи от това, от какво са изградени те. Така например бетоновата плоча може да бъде изолирана с каменна вата с висока плътност или екструдиран полистирол. При дървени подове с дюшеме, изолацията може да се постави между гредите, върху които е заковано дюшемето.

За консултации относно най-подходящия вид изолация може да се обърнете към специалистите на Ди Трейд Груп.

Всички материали, които са необходими за полагането на съответната изолация можете да намерите в складови бази на фирмата в София и страната.

Вижте също...