pixel

Подобрени балконски връзки с минимални енергийни загуби

PohlCon

Балконът трябва да създава по-добър комфорт за обитателите на едно жилище, но в същото време да не се превръща в капан за енергийни разходи. За да се създаде връзка със сградата с минимални енергийни загуби и да се предотвратят евентуални щети от влага, са необходими решения, които се характеризират с висока товароносимост и в същото време предотвратяват топлинни мостове. Isopro 120, носещият топлоизолационен елемент от продуктовата марка H-BAU Technik, осигурява термично разделяне на прехода между вътрешни и външни компоненти и в същото време гарантира връзка без триене през изолационната фуга.

С Isopro 120 се работи лесно – елементът може просто да бъде вкаран отгоре на мястото между външния компонент и подовата плоча. След това съответните повърхности се запълват с бетон, както обикновено.

За да може да реагира оптимално на различни приложения и архитектурни изисквания, Isopro 120 се предлага в голям брой различни видове и дизайни. Сред тях са тези за балкони, заобикалящи ъгли, балюстради и парапети.

PohlCon

Разбира се, елементите са съобразени с всички съответни аспекти на защита и, ако е необходимо, могат да бъдат покрити с непрекъснат, негорим слой. Серията отговаря на изискванията на строителните власти за противопожарна защита, но също така и за звукоизолация.

Но дори и най-добрият топлоизолационен елемент е безполезен, ако връзките на балкона не са правилно оразмерени. Ето защо PohlCon предоставя софтуера за планиране Isodesign безплатно. Специален модул позволява на строителните инженери да въвеждат различни геометрии на балкони и да измерват връзката им.

Снимки: PohlCon

Може да харесате още...