Покриви, задържащи дъждовната вода от Zinco

zinco

Задържащите покриви не са мечта от бъдещето и все по-стабилно се установяват като част от управлението на дъждовните води в техническото градско планиране. Като напомняне, задържащият покрив специално съхранява дъждовната вода и ѝ позволява да се оттича в канализацията със забавяне във времето. В периоди на увеличаване на обилните валежи това се счита за изпитано средство за намаляване на опасностите от наводнения.

zinco

Системата на немската компания ZinCo “Retention Green Roof” със задържащи дистанционери RS 60 и RSX 65 предлага нова, индивидуална технология. Над обема на задържане, е възможно създаването на всички варианти за дизайн на покрива – озеленяване, технически повърхности, алеи. В зависимост от избрания вариант, обемът за съхранение на вода е от 80 до 160 l/m², като системата позволява и много по-големи количества да се складират, стига статиката на покрива да позволява това.

zinco

В допълнение към задържащите дистанционери, друг компонент в системата определя как работи “задържащият покрив”: комплект дросели, който регулира процеса. Те работят на един и същ принцип, за да поемат предварително изчисления обемен поток от натрупана дъждовна вода, който трябва да достигне тръбите през изводите на покрива. Това се осигурява от два взаимно подвижни пръстена от долната страна на дросела, които могат да бъдат регулирани до желания обемен поток и фиксирани благодарение на скала.

За повече информация: ZinCo

Вижте също...