pixel

Полагане на под без спиране на производствения процес

Новият под трябва да е издръжлив и лесен за почистване. Ето защо в Schirmbeck Nutzfahrzeuge беше положен под от Silikal MMA. Съществен плюс: ремонтът не попречи на работния процес.

Факторът време е от решаващо значение за баварската семейна фирма и нейните клиенти: като спедитор и доставчик на услуги за търговски превозни средства името Schirmbeck означава и бързина. За да се гарантира, че всичко в сервиза работи добре оперативният мениджър Щефан Ширмбек разчита на подова настилка от метилметакрилат (ММА) Silikal. Той казва: “Свойствата на пода от Silikal ни убедиха. Той издържа на големи натоварвания, почиства се бързо и освен това изглежда добре. Това, което също е важно при нас е, подът да не е хлъзгав”. От октомври 2022 г. сервизът му е оборудвана с под от Silikal MMA.

За високо механично натоварване

Площта на ремонтирания сервиз е 600 m², разделена на две зони, които бяха покрити в два цикъла. В сервиза се движат тежки превозни средства, а подът трябва да е устойчив  и на масла, дизелово гориво и агресивни вещества и следователно да може да се почиства бързо и безопасно. Поради тази причина беше положена настилка Silikal System B: Quartz SL – подова система, предназначена за високи механични натоварвания.

Бързото втвърдяване спестява време

В началото беше извършена обичайната обработка на основата, т.е. шлайфане на старата бетонна основа. Съществуващите пукнатини бяха запълнени със смола. Беше използвана практичната Silikal RU 380, която се втвърдява в рамките на един час, така че след това цялата първа площ от 300 m2 можеше да бъде грундирана бързо, също със Silikal RU 380. Тази двукомпонентна система от метакрилатни смоли се характеризира с добра адхезия и с бързо втвърдяване, точно както всички системи Silikal MMA. Това означава, че работата може да продължи само след един час.

В сервиза специално внимание беше отделено на многобройните преходи, например между покритието на пода и жълто-черното покритие на монтажните шахти и на стойките на съоръженията. Там се изискваше чиста и прецизна работа. Освен това беше ремонтиран и един облицован с плочки и вече ненужен канал. Той беше грундиран със Silikal RU 380 и запълнен с разтвор от реакционна смола Silikal R 17, който също се втвърдява за един час.

Еластичната метакрилатна смола Silikal R 61 HW служи като основен слой. Щефан Ширмбек заложи на класическо, дискретно меланжирано сиво, така че беше напръскано с кварцовия пясък Silikal FM 6, комбинация от черни и бели тонове. Основният слой беше напълно втвърден след един час – както обикновено при подовете Silikal MMA.  Като запечатващ слой беше нанесен Silikal R 72. Този последен слой също се втвърди в рамките на един час и новият под в сервиза моментално стана готов за употреба.

Разнообразни решения за различни изисквания

Скоро след това и в другата част на сервиза беше положен нов под, като бяха използвани същите работни стъпки и продукти Silikal. Убедителен е не само еднаквият външен вид. Щефан Ширмбек е ентусиазиран: Silikal е супер решение за подовете на нашите сервизи. И тъй като сме толкова доволни, наскоро обновихме с тези продукти и нашите автомивки на самообслужване.” Никакъв проблем благодарение на разнообразието на подовите системи Silikal: независимо дали са отвън, отвътре, със или без механично натоварване, с влага или със специален външен вид – тези подови системи печелят с разнообразие на приложенията и бърз монтаж.

Снимки – Silikal.

Може да харесате още...

Izolacii.eu