pixel

Полупрозрачни акустични завеси като разделители на помещения

Création Baumann

Гъвкаво приспособимите, акустично и визуално защитени зони осигуряват приятна, концентрирана работна атмосфера в отворените офиси – било то за срещи, телефонни разговори или видео разговори. Текстилни разделители на помещения, които се монтират на релси, са популярно решение за бързо създаване на тихи зони, като същевременно се запази отвореността на помещението. Акустично ефективните завеси Silent Light от производителя Création Baumann могат да се използват навсякъде, където звукът трябва да се абсорбира, но светлината да се пропуска. Завесите са полупрозрачни, но в същото време спират погледите и действат като разделители на помещенията и осигуряват острови на спокойствие.

Както при двулицевата акустична тъкан Silent, тъканта Silent Light също е двустранна преградна завеса. Разликата между двете тъкани е, че последната е полупрозрачна. Това свойство е особено важно в по-малки или тъмни офиси. Различните страни от плат позволяват вариации в дизайна. Гамата от дванадесет цвята също допринася за разнообразието.

Акустично ефективната завеса е направена от огнезащитен материал Trevira CS и се предлага с широчина от три метра. Въпреки своята прозрачност тъканта постига коефициент на звукопоглъщане от αw  0,65.

Може да харесате още...