pixel

Поставяне на подови настилки без замазка

PYD-Thermosysteme

Pyd-Thermosysteme GmbH е ангажирана с опазването на ресурсите и устойчивото развитие – и това е така от години. Сухата система Pyd-Alu Floor е най-добрият пример за това, тъй като не изисква използването на замазка. Това я прави идеална за употреба в комбинация с паркет и дъски.

Със сухата версия на системата Pyd-Alu Floor такива чувствителни подове могат да се монтират директно, тъй като не се изисква време за съхнене или нагряване на замазката. Подовите настилки, по-специално масивните дъски, могат да се полагат веднага, като само трябва да се завинтят към монтираните в системата носещи греди.

Системата може да се използва за реализиране на отоплителни и охладителни кръгове с площ до около 30 м², което от своя страна води до огромни икономии на отоплителни кръгове и електрически задвижвания.

Освен това системата Pyd-Alu Floor Trocken работи и с дървени подове с много ниски температури на потока от 30 до 35°C. По този начин е възможно икономично и енергийно съобразено отопление, а показателите за ефективност на термопомпите се подобряват значително.

Специално оформените термични прегради Pyd-Alu осигуряват равномерна повърхностна температура, която е малко по-висока от стайната, но въпреки това гарантира високо ниво на комфорт. Pyd гарантира по-бързо загряване на пода, като спестява масата на мократа замазка. Разбира се, полагането с елементи на суха замазка и персонализирани подови покрития също не е проблем.

Снимка: PYD-Thermosysteme

Може да харесате още...