pixel

Пожарозащита с вдухана изолация

vata

Изолация на инсталационна шахтата с каменна вата

Пожарозащитата в къщата е жизненоважна! Инсталационните шахти също трябва да бъдат оборудвани с подходяща противопожарна защита, за да се предотврати разпространението на огън по етажите в къщата. Пожарозащитата може да бъде подсилена с изолация на инсталационните шахти, направена от незапалимa каменна вата. Благодарение на вдухана изолация, огнеустойчивостта на компонентите може да се подобри бързо и лесно без големи ремонтни дейности.

Пожарозащитата се вдухва в кухините на инсталационните шахти – това е идеално при ремонт на стари сгради. По този начин тръбите могат да бъдат изцяло покрити с незапалими люспи от каменна вата, като така се повишава противопожарната защита. Благодарение на изолацията с вдухване, не трябва да се отстраняват строителни елементи или да се правят големи отвори.

Противопожарната защита обхваща всички инсталации в шахтата

Изолацията за шахти е прост и бърз метод за запълването им. Тя може да бъде 1, 2, 3 или 4-странна или да се положи между етажите. Предимството: собствениците на жилища могат да предприемат минимални ремонтни дейности, тъй като са необходими само няколко малки отвора за вдухване на етаж.

vata

За да се осигури адекватна пожарозащита е необходимо да се запълни цялата инсталационна шахта, без да се оставят празни пространства. Високата компресия на люспите от каменна вата увеличава пожарозащитата.

Изолацията за инсталационни шахти увеличава и звукоизолацията

Изолацията на инсталационни шахти не само увеличава пожарозащитата в къщата, но и намалява предаването на шум през шахтите. Цялостната обвивка на тръбите за отпадъчни води постига много добър ефект и на шумоизолация. Резонансните ефекти в шахтата и предаването на звук към други етажи също значително намаляват.

Може да харесате още...

Izolacii.eu