pixel

Представят сглобяеми къщи по 280 евро за квадрат

Сглобяеми къщи, които излизат само по 280 евро на квадрат могат да се видят на традиционно строително изложение „Стройко 2000” в София, което продължава до неделя.

„Използва се германска технология”, каза Адриана Иванова мениджър във фирмата, предлагаща продукта. Тя твърди, че за отоплението на този тип къщи се използва много малко енергия. Стените се правят, в зависимост от желанието на клиента, със сандвич панели с изолация от стиропор или минерална вата. „Предимството на този тип къщи е, че те се изграждат много по-бързо от правените по класическа технология. Отделно след построяването няма нужда да се изчаква конструкцията да съхне, а домът може да се използва веднага. Елементите за сглобяването се произвеждат по канадска и германска технологии”, поясни тя. По думите й по време на изложението клиентите ще бъде демонстрирано как сградите се проектират със специална компютърна програма.

На поредното „Стройко 2000” в НДК ще могат да се видят и гранити, внос от Русия и Финландия, които са с високо съдържание на кварц. Ивайло Михайлов от фирмата доставчик казва, че те са подходящи за камини, вентилиран фасади и други довършителни работи по конструкцията. Според него специфичните им физико-химични свойства (състав от кварц и силиций) позволяват запазването на топлината за по-дълъг период от време.

Подово отопление на ток с нагревателните елементи на базата на аморфно метални ленти, работещо при по-ниски температури, ще могат да видят посетителите на изложението.
Според Емил Анастасов от фирмата производител то е икономично, като за добре изолирано
жилище от 100 квадрата харчи ток за не повече от 80-100 лв. на месец.

За предпочитащите артистичните решение на интериора фирма от провинцията предлага нестандартни мебели от масивна дървесина. Биляна Милушева, един от двамата собственици на фирмата производител, уточни, че на изложението ще бъдат представени 4 варианта на обзавеждане.

По време на изложението в мраморното фоайе на изложението ще може да се види възстановка на грънчарница от римско време. Тя ще бъде на щанда на античния керамичен център край Павликени. Директорът на музея в града Калин Чакъров обясни, че в събота и неделя ще се дават безплатни уроци за деца по грънчарство.

monitor.bg

Може да харесате още...