pixel

Пролетното миене на улиците в София започна

С настъпването на астрономическата пролет, започна и пролетното почистване на улиците в столицата. Няколко екипа на Столичния инспекторат отговарят за почистването на улиците и булевардите в града.

В понеделник вечерта започна почистването на улици в районите „Триадица“, „Красно село“ и „Красна поляна“, съобщи ТВ Европа. Миенето на пътищата се осъществява само в късните часове на деня след 22 часа.

След края на зимата и затоплянето на времето Столична община отново започна почистването на улиците в града. В понеделник вечерта няколко екипи на Столичния инспекторат започнаха с пролетното измиване на улиците.

Теодор Андонов – началник на районен инспекторат „Красно село“, обясни:
„Миенето протича при подходящи метеорологични условия. Първо се подготвя самата улица махат се наносите, които са се натрупали през зимата. Проверява се водопроводимостта на дъждоприемните шахти и след това вече може да започне самото миене.“

Участъците, където се налага ръчно почистване, временно ще бъдат затворени. За измиването на улиците и булевардите се използват автоматични метачни машини.

Почистването на улиците трябва да помогне за намаляването на фините прахови частици и за преодоляването на проблема с мръсния въздух в София.

dir.bg

Може да харесате още...