pixel

Pyroresist – нова негорима изолационна плоча от дървесни влакна

gutex-pyroresist

С новият си продукт Pyroresist, немската компания Gutex представя изолационна плоча от дървесни влакна, която е класифицирана като огнеустойчива съгласно DIN EN 13501-1 в клас на строителни материали C-s1, d0. Изолацията е подходяща за фасадите на многоетажни дървени сгради от клас 4 и 5, както и за покриви.

Този материал осигурява отлична защита от шум и топлина, а сега вече и пожарозащита. Изолационната плоча от дървесни влакна GUTEX Pyroresist® отговаря на изискванията за противопожарна защита на фасадната изолация и може да се използва без скъпо струващи пожарни оценки в многоетажни жилищни и търговски сгради.

gutex-pyroresist

След приключване на текущите сертификати за приложение, GUTEX Pyroresist® ще бъде първата в света изолация от дървесни влакна, която може да се използва без скъпо струващи пожарни оценки в многоетажни жилищни и търговски конструкции, както и в градска рекомпресия. Особено с оглед на недостига на жилища в градовете, лекият метод на строителство с дървен материал е с по-голямо търсене от всякога – например за разширяване на масивните, вече съществуващи сгради.

gutex-pyroresist

Новите изолационни панели от дървесни влакна се произвеждат чрез сух процес. Когато се използват в композитната система за топлоизолация, не е необходим монтаж на допълнителни противопожарни прегради, което допринася за бързото изграждане на фасадите. Освен това изолационната плоскост от дървесни влакна е изработена от дървесина, обработена по екологично съобразен начин, което е още един плюс за производителя.

За повече информация: Gutex

Може да харесате още...