Ролята на топлоизолацията е не само да пести енергия, но и да защитава фасадата от природни бедствия

Terazid

След бурята преди 2 дена в София се оказа, че не само колите и прозорците са пострадали сериозно от градушката. Ледените късове направиха на решето и немалко фасади.

И ако все още се питате защо е нужно да се дават повече пари за сертифицирани топлоизолационни системи, като и другите вършат същата работа, сега ще обясним на кратко.

Първо, всички продукти в една изпитана и сертифицирана система отговарят на определени стандарти за качество и устойчивост. И те са годни за излагане на външни атмосферни условия. Не случайно специалистите на “Теразид” изтъкват, че основната роля на фасадната мазилка е да защитава останалите слоеве на системата от атмосферни и механични влияния и е безкрайно погрешно направената топлоизолация да се оставя само на шпакловка.

Terazid fasada

Освен това за шпакловка на топлоизолацията се използва ФАСАДНА шпакловка, а не най-евтиното попаднало на майстора лепило за плочки. Защото резултатът от употребата на некачествени и неподходящи продукти е видим и за съжаление твърде скъпоструващ.

 fasada

Много често хората не правят разлика между различените плътности на стиропора и не отдават нужното значение. Освен по-добрите топлоизолационни свойства по-голямата плътност има и друго съществено предимство – по-голямата устойчивост на натиск. Казано иначе, EPS с плътност 15 кг/м3 е значително по-устойчив на удар от този плътност 11 кг/м3.

Накратко, качествената фасадна мазилка, шпакловка, предназначение за топлоизолация и фасаден стиропор с подходящата плътност ще осигурят за Вас и семейството Ви не само топлина и комфорт в жилището, но и устойчивост на различни по своя характер атмосферни влияния.

Научете повече за сертифицираните топлоизолационни системи “Теразид”.