pixel

Събаряне на сграда по китайски

Бурното строителство, на което Китай става свидетел през последните години, води и до събарянето на много стари постройки, на чието място се предвижда да бъдат изградени нови. На места това обаче се прави по доста оригинален начин.

Властите в североизточната китайска провинция Шенян взеха решение за премахването на огромна панелна сграда, тъй като са преценили, че дизайна и функционалността й са вече отживелица на фона на бързо променящите се градове. Как става това може да видите в приложения видеоматериал.

Първо китайските работници са премахнали част от носещите стени вътре в сградата, така че да я разделят на две напълно равни части. След това в предната част на постройката са били разположени взривни вещества. Като резултат едната половина е била разрушена, а другата е останала непокътната.

Решението огромната сграда да бъде разрушена на два етапа е, че в близост до нея има други постройки, и основната цел е била тяхното запазване.

След като теренът бъде разчистен на него ще се появят търговски обекти, огромен паркинг, петзвезден хотел, хипермаркет и офиси.

fakti.bg

Може да харесате още...