Саморазливаща се замазка с цветова индикация за съхнене

Немската компания Uzin представи нова саморазливаща се замазка BiColor, която показва доколко е изсъхнала като променя цвета си. Бързосъхнещата гипсова замазка е подходяща за покрития с дебелина на слоя до 10 mm като след изсъхването ѝ, върху нея може да бъде положена всякакъв вид текстилна и еластична настилка.

По време за изсъхване на замазката, което е в продължение на от осем до десет часа, цветът ѝ се променя от светло зелено до розово в зависимост от степента на готовност. Замазката е напълно изсъхнала, когато цялата област на покритието се оцвети в розово. По този начин процесът позволява визуален контрол и проверка на готовността.

Промяната в цвета осигурява допълнително предимство – тя също така показва пропуски при полагането на лепило върху нея. Лепилата сами по себе си се оцветяват в зелено, благодарение на цветовия индикатор на вече засъхналата замазка. Така много лесно се забелязват пропуски при полагане на свързващия материал. Това допълнително осигурява гарантиране на устойчивостта и качеството при полагане на настилка.

В зависимост от условията на обекта, времето за изсъхване на продуктът е между осем и десет часа. Замазката е с висока якост (С50) и по този начин е подходяща за употреба в силно натоварени помещения като например в търговски сгради, болници и промишлени сгради.

Вижте също...