pixel

Санират сгради в Средец за над 3,5 млн. лв.

Няколко сгради в Средец ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Прогнозната стойност на поръчката е 3 533 489.64 лева без ДДС.

От описанието на поръчката става ясно, че основните дейности, които ще се осъществят, са топлинна изолация на външни стени, подмяна на фасадната дограма, топлоизолация по ограждащите конструкции, ремонт на някои от парапетите по терасите, освежаване на стълбищната клетка, измазване на комините над покрива и във въздушния слой на „студения” покрив и да се ремонтират шапките и т.н.

Сградите, които ще бъдат санирани, са блок 1А на улица „Васил Коларов“, блок 19 на ул. „Преображенска“, блок 1 на ул. „Москва“ № 1, бл. 3 на ул. „Г. С. Раковски“, бл. 2 на ул. „Никола Попов“ и бл. 1 на ул. „Васил Коларов“.

Най-скъпо ще струва санирането на блок 1 на ул. „Москва“ № 1. За него ще се дадат 866 491.16 лева. Кандидатите могат да подават своите оферти и заявления за участие до 24 октомври. Те ще бъдат отворени на следващия ден в сградата на Община Средец.

Може да харесате още...