pixel

Седмица на общественополезните дейности на MetLife и Habitat for Humanity

MetLife обяви регионално партньорство с Habitat for Humanity във връзка с откриването на тяхната първа Седмица на общественополезните дейности, която започна на 23 май в Европа, Близкия Изток и Африка. Партньорството, което е финансирано от филантропския клон на MetLife – Фондация MetLife, ще ангажира служители в проектите за жилищно строителство и обновяване на общността на Habitat for Humanity в България, Египет, Унгария, Ирландия, Йордания, Ливан, Полша, Румъния и Обединеното кралство.

В първата Седмица на общественополезните дейности близо 25% от служителите на MetLife България се включиха активно в строителните дейности по социалния проект на Хабитат България „Изграждане на четири жилища в град Костинброд“. Жилищата, всяко от които е с площ от 86 кв. м., са предназначени за млади семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди. „Идеята за Седмицата на общественополезните дейности дойде директно от нашите служители от EMEA и демонстрира тяхната отдаденост и желание да окажат значимо влияние в общностите, в които работим,” каза Мишел Халаф, президент на MetLife EMEA. „Нашата Седмица на общественополезните дейности предлага на служителите възможността да подкрепят техните местни общности и ние сме щастливи, че можем да си партнираме с Habitat for Humanity.”

Седмицата на общественополезните дейности на MetLife в EMEA представлява значително разширяване на обхвата на доброволческия труд с Habitat for Humanity. От близо 30 години, Фондация MetLife подкрепя мисията на Habitat for Humanity, в която служители на MetLife от цял свят участват като доброволци. Между 2013 и 2015г., повече от 2000 служители на MetLife са положили 14000 часа доброволчески труд по проекти на Habitat for Humanity. През тази седмица, служителите ще участват в различни проекти за обновяване и строителство, включващи разрушаване на сгради, боядисване, измазване, изливане на основи, почистване, озеленяване и модернизиране на инсталации.

„Благодарни сме за нашето партньорство с MetLife и въздействието, което тяхната седмица за полезни дейности ще има върху общностите в ЕМЕА,” каза Грег Фостър, вицепрезидент на Habitat for Humanity International за ЕМЕА. „С финансовата подкрепа на Фондацията MetLife и ангажираността на доброволците от MetLife в EMEA, ние можем да подкрепим мисията си, която е да помогнем на повече семейства по света да бъдат по-силни, стабилни и независими чрез жилищно подпомагане.”

Habitat for Humanity Bulgaria

Може да харесате още...