pixel

„Силикат“ ще е мазилката на втория саниран блок по програмата за енергийна ефективност

С топлоизолационна система на „Теразид“ ще бъде саниран и вторият блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Жилищната сграда отново се намира в Благоевград в ж.к. „Запад“, а ремонтните дейности се изпълняват от ССИК ЕООД.

Приблизително 5300 м2 фасада ще бъдат топлоизолирани с EPS с плътност 15-18 кг/м3 и завършени със силикатна мазилка „Силикат“.

В същото време в неделя, 23.08.2015 г., министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова преряза лентата на първия блок, който получи 100% безвъзмездна помощ за саниране. Съгласно енергийния одит панелният блок беше саниран с EPS с плътност 15-18 кг/м3, армирана шпакловка за топлоизолационни плоскости и фасадна силикатна мазилка „Силикат“. Изпълнител на строително-ремонтните дейности е „Изоглас 2005“ ЕООД.

„Блок 36 в Благоевград е емблема на програмата, променяща облика на градовете ни. Над 1500 сгради от страната са подали заявка, от януари следващата година ще стартира и вторият етап на програмата, по която ще се санират и тухлените сгради“, съобщи министър Павлова.

Топлоизолационните системи на „Теразид“ са предпочитани при строежа и санирането на много жилищни и обществени сгради заради отличното си качество, отговарящо на европейските изисквания по ETAG 004.

За единствените засега два блока, които бяха санирани по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ през миналата година, също бяха избрани топлоизолационните системи с марка „Теразид“. Съгласно предписанията от заснемането и енергийния одит определените топлоизолационни материали за тях бяха EPS с дебелина съответно 5 см за бл. 17 в ж.к „Захарна фабрика“ и 8 см за бл. 10 в кв. „Изток“, ул. Чарлз Дарвин 3. И двете сгради бяха завършени с полимерна фасадна мазилка „Декорит“.

 

Може да харесате още...